сряда, 13 април 2011 г.


Какво ще стане със сегашните българи например след 100 години? Писано е в Писанието: само онзи човек, онзи дом, онова общество и онзи народ ще влязат в Царството божие, които познават Бога и му служат. Царството божие не е извън вас, то е вътре във вас...
Няма по-велико нещо от това, да намери човек свещеното място на своята душа, да знае къде се намира той и къде живее. Да намерите себе си, това е свещен момент в живота на човека. Да се види човек, това е епохален момент в живота му. Външното, което виждате не сте вие. Вие се оглеждате в огледало, гледате очите, носа и лицето си, но това не сте вие. Това не е истинският човек. Някога очите ви са тъмни и това зависи от разположението на стомаха ви. Някога очите ви са светли и това пък зависи от състоянието на вашия мозък. Това са илюзии. Само един свещен момент има в живота на човека, когато той може да види душата си, когато той може да види себе си. За този момент именно ви говоря аз като велика реалност в живота.
И в Писанието е казано: човек трябва да потърси себе си и да се намери. Някой път като ви отслабне ръката или крака, не се безпокойте, това не сте вие. Търсете себе си и като се намерите направете връзка с първичната причина, която ви е пратила на Земята и ще видите, че между Бога и вас никакъв клин не може да влезе. Всеки човек представлява звено, брънка от великата верига на живота. Съзнаете ли това, вие ще се освободите от кошмарното, от сънното състояние в което се намирате. Сега вие се чувствата като отделени от майка си и от баща си. Това са илюзии на живота.
Едно стадо, Влизане, НБ Сила и живот 9-та сер. Т.2
23 януари 1927 г. гр.София.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар