петък, 12 юни 2009 г.


- Начинът, по който човек живее, дава отражение върху целокупния живот на цялата слънчева система. Човечеството замърсява със своята нечистота целия космичен организъм. Ако продължава в същия дух, ще затруднява жителите на близкия космос. Колкото по-бързо той се осъзнае и подобри заобикалящата го среда, своите политически системи и себе си, толкова по-добре ще бъде за цялата слънчева система.
Катастрофите, през които човечеството е преминало и които продължават да бъдат част от съществуванието му, са неизменна последица от собствените му прояви. Външната манифестация на Природата е точно копие на вътрешното състояние на околната среда. Животът на човека преди грехопадението е бил хармоничен и изобилен. Без потопи, без страхотни урагани, изсушаващи суши, без сезони и без глад.
Но впоследствие всичко се е променило. Човекът започнал да се вкостява, повличайки след себе си целия живот на планетата. Връхлитали бедствия след бедствия. Хората загубили чувството за единство и започнали да се противопоставят един на друг. Борбата и разединението, конкуренцията и съперничеството станали ежедневна проява на живота. Това състояние неминуемо се отразило на природните сили. Те също станали враждебни.
Съществува точна връзка между човешките действия и поведението на Природата. За съжаление малцина днес си дават сметка за това. Четирите елемента – Огън, Въздух, Вода, Земя – някога са били хармонични един към друг. Те изграждат всичко съществуващо и имат своя проява във всичко, включително и в човека. Огънят се изявява чрез страстната природа на човека. Въздухът – чрез умствената му дейност. Водата – чрез чувствата. Земята – чрез физическото тяло. Всеки елемент е свързан с едно от телата на човека. Огънят – с астралното тяло. Въздухът – с менталното. Водата – с жизненото тяло. Земята – с плътното тяло. Всяка злоупотреба с енергиите, дадени на човека или с телата му води до катастрофални резултати. Например лошите мисли създават огромен водовъртеж от психична енергия в невидимите светове, който манифестира чрез природния елемент Въздух под формата на урагани и разрушителни ветрове. В тяхното диво проявление те отразяват жестокостта и бруталното насилие, проявявани от човечеството като цяло. Неуравновесените бурни и неконтролирани емоционални изблици и гняв се проявяват чрез природния елемент Вода под формата на силни океански бури, потопни валежи, наводнения. Половата разюзданост и злоупотреба с творческия огън в човека води до вулканични изригвания, сеизмични катастрофи и пожари. Разхищението на човешкото семе е пряка причина за продължителните суши и настъпващия глад в много райони на Земята. Недоброто отношение към физическото тяло и неизползване на възможностите му чрез мързел и неактивен живот или суета причиняват безплодна почва. Такива са Космичните Закони. Човекът, злоупотребяващ с микро-елементите на своите тела създава съответна реакция в макро-елементите на Природата. Последствията са тежки.

Марсиа Малинова - Антони "Южният кръст"

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар